Yard.Doç.Dr.Levent TÜRK Sorularınızı yanıtlıyor
ahmet aydin, 02-02-2015 00:09:15, ist, Turkey
Hocam hangi hastanede calismaktasiniz? Nasil Koter tedavisi olabilirim? Ayni gun olabiliyor mu?
5 OS Browser
osman çolak, 01-02-2015 19:44:03, istanbul, Turkey
Doktor bey merhaba.
48 yaşındayım. 1 hafta önce üreteroskopi yöntemi ile idrar yapılan yerden girilerek idrar kanalına düşen böbrek taşımı aldırdım.. Sorunum şudur;

1-Operasyondan sonra 1 hafta geçti ancak idrarımı hala kesik kesik yapabiliyorum.
2-Cinsel ilişkiden sonra boşaldığımı hissediyorum ancak meni gelmiyor.
Operasyondan önce bu sorunlar kesinlikle yoktu. Sizce bu durumlar düzelir mi ?
Şimdiden çok teşekkürler.
-1 OS Browser
erhan memis, 14-12-2014 08:48:59, bursa, Turkey
merhaba sayın hocam,ben 20 yaşında erkeğim ve evliyim.penisimin boyu 10 cm kilom 50 boyum 1.70 penisim nasıl büyür.ilaç önerirmisiniz yada ürolojiye çıkmalımıyım ?
5 OS Browser
Buse Köse, 12-12-2014 20:38:06, İstanbul, Turkey
1.Erkek üreme organı hastalıklarının yayılma hızı Türkiye ve dünyada nasıl?
2.Bu oranları karşılaştırınca TRdeki durumun sebebi sizce ne?
3.Cinsel yollu hastalıkların hangileri Trde daha çok görülüyor?
4.Cinsel yollu hastalıkların yayılma nedenleri neler?
5.Virüs ve bakteri kaynaklı bu hastalıklardan korunma yolları neler?
6.Erken yaşta başlayan aktif cinsel yaşam erkek üreme sağlığını nasıl etkiler?
7.Gençlere konuyla ilgili önerileriniz neler?
5 OS Browser
hakan sönmez, 29-11-2014 08:29:12, nevşehir, Turkey
iyi günler 22 yaşındayım
son 4 ya da 5 senedir benim sol testisim de sola doğru dönme oluyor. (toplamda 8 -9 kere olmuştur)
Hiç ağrı yapmadan en fazla iki saat içinde kendi kendine eski haline dönüyor. İnternette belirtileri okuduğumda çok şiddetli ağrı bulantı kusma gibi ağır belirtiler bulunmaktadır. Fakat bu belirtilerin hiç biri bende olmuyor ağrısız bir şekilde dönüp eski haline dönüyor. kafayı yemek üzereyim internet yuzunden teşekkürler
-1 OS Browser
sedat ersöz, 05-11-2014 18:33:51, manisa, Turkey
iyi aksamlar 11 ekimde adana da escort bir bayanla ilişkim oldu.dün ve bugün penisimde akıntı olmaya başladı. bugün üroloji doktoruna gittim ve bel soğukluğu olduğunu söyledi.bel soğukluğu geçici mi yoksa kalıcımı dır _? bu konuda bilgi almak istiyorum.
-1 OS Browser
serkan, 26-10-2014 07:30:53, istanbul, Unkown
Hocam saygilar boyle bir hizmet verdiginiz icin tesekkur ederim.5 gun oncesinde bir hayat kadiniyla oldum.Prezervatif kullaniyordum ama patladi ve ben bunu sonradan farkettim.AIDS olmus olabilirmiyim bir cok belirti yasiyorum.Bu siteden belirtileri okudum cok korkuyorum.

www.aidstesti.com
5 OS Browser
mehmet, 07-10-2014 07:27:23, istanbul, Turkey
Doktor bey hpv hastaligindan kurtulmanin bir yolu var mi
5 OS Browser
Berkehan Altürk, 04-08-2014 13:39:18, Ankara, Turkey
ben çocuğum akşam hep altıma idrar kaçırıyorum.Bundan çok rahatsızım.Nedeni nedir acaba?Nasıl geçer ilaç varmı?
5 OS Browser
sefa, 21-07-2014 09:20:52, , Turkey
Volum4Cc1.5-6cc
Likefaksiyon45Dk<6 0 dakida
VizkoziteVİZKOZ Normal
aglütünasyonYokNegatif
Spermsayısı40Milyon/&am p;gt;20milyon/ml
Motilite%65A+B>%50
Hızlıilerihareketli(+4= A)%8
Yavaşilerihareketli(+3=B )%47
Yerindehareketli(+2=c)%10
YuvarlakhücreBaş%225
Kuyruk %10
Normal morfoloji %55>%14 yardım edin bana
5 OS Browser
şeyhmus kahraman, 28-06-2014 19:29:52, mardin, Turkey
penisim,18cm uzun ve 10 cm kalin ben küçük
buluyorum, şimdiye kadar hiç bir kizla birlikteliğim
olmadı ama ben küçük buluyorum, sizce nasil hocam...
tskler şimdiden
5 OS Browser
caner çıldır, 21-04-2014 19:55:15, öğrenci, Turkey
Merhabalar doktor bey,
Yaklaşık 2 yıl önce sol tarafımdan normal yolla varikosel ameliyatı oldum fakat o günden bugüne kadar sağ tarafımda içi kanla dolu damar var ve beni rahatsız ediyor.Acaba yanlış ameliyat mı oldum?Bu konuda yardımcı olursanı sevinirim.iyi çalışmalar dilerim
5 OS Browser
selime albayrak, 18-01-2014 21:46:24, öğretmen, Turkey
merhaba doktor bey,bebeğim 38 günlükken kasık fıtığı ameliyatı oldu,bağırsak boğulması dediğimiz şikayetle gittik ve ameliyat oldu,ancak bu ameliyata hazırlık sürecinde sol testise baskı uygulandığı için ameliyat sonrası sol testisimiz küçüldü,şuan 3te 1 büyüklüğünde,bu kalanı kurtarabilir miyiz,yahut testisin eski haline dönmesi için bir şeyler yapabilir miyiz?
şimdiden teşekkürler...
-1 OS Browser
ömer penbe, 03-01-2014 08:32:30, öğrenci, Turkey
merhabalar hocam. ben 20 yaşındayım sol testisimde varikosel teshisi kondu sperm testi yaptırmamı söylediler testin sonucuna göre ameliyat olup olmıcağını söylediler fakat ben sperm testi yaptırmadım ameliyat olmak istemiyorum olmazsam bir sorun olurmu?
-1 OS Browser
suheyla okte, 26-12-2013 12:16:29, testisde bulunan kitle, Germany
Sayin doktor bey, benim 22 yasindaki oglum testisinde bir kitle oldugunu farkederek doktora basvurdu.Ultrasonla bakildi ve her iki doktorda bunun ici sivi dolu olan bir siste oldugunu ve bir cok erkekte görüldügünü tehlikesi bulunmadigini söylediler.. ben cok endiseleniyorum acaba bunun takibi gerekmiyormu..veya bunu aldirinca testisin birini almak grkiyormus baska bir tedavi yöntemi yokmudur? cevabiniz icin simdiden tesekkürederim. saygilar
-1 OS Browser
mahmut kaya, 26-12-2013 09:40:02, , Cyprus
Sayın Doktor. Açık prostat amelıyatı oldum. Neticede kaslarda ve sinirlerde bir zedeleme oldugunu tahmin etmekteyim. Çünkü ereksiyon zayıflığı vardır. hapla pek iyi bir netice alamıyorum. ancak trimixle netice alabilmekteyim. bunun başka türlü bir tedavisi varmı?.
saygılarımı sunar teşekkürler.
3 OS Browser
sibel akbulut, 23-12-2013 21:09:17, , Turkey
kolaygelsın doktor bey esimde sol kasıkta hafif ara sıra gelen agrı şikayetıyle gittik doktora ultrason dopler cekıldı sonucunda solda valsalva sonrasında panpiniform pleksuslarda reflu saptanmamıstır.(grade 2 varıkosel) her ıkı testıste hafif derecede effüzyon izlenmiştir(hidrosel) valsalva sonrası domınant ven çapı 2.6 mm ölçulmustur.solda panpiniform pleksuslar hafif derece buklumlenmıs ve dilatedir yazıyo ne demek ne yapmamız lazım varıkosel neden olur tesekkurler
-1 OS Browser
didem yüksel, 18-12-2013 11:57:55, ankara, Turkey
Merhaba doktor bey ben geçtiğimiz yıl,mart ayında göğsümde ki kitleden dolayı biyopsi oldum daha sonra ara sıra ağrılar mevcut oldu ama şimdi yeniden kitle ve çok şiddetli ağrılar çekiyorum daha 22 yaşındayım ailemde de neme kanseri olan teyzem ve benim gibi biyopsi olan kuzenim var benimde kansere yakalanma olasılığım var mı?? Bu ağrının sebebi ne olabilir sorumu cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
5 OS Browser
kerem ek, 17-12-2013 20:19:33, , Turkey
ultrason filmi çktr dm ve film soncnda sol epididim başında 4mm çapında 1 adet kist izlenmiştr. sol pmapiniform pleksus sayı ve boyutunda artış mevcut olup valsalva ile reflü akım izlendi diye bir sonuç çıktı fakat her iki testisimdede ağrı mevcut. öncesinde orşit geçrdm.
-1 OS Browser
samet, 03-11-2013 00:51:10, diyarbakır, Turkey
2 genital siğil(HPV) hastasının evliligi nasıl olur,ilerleyen sureclerde tekrar tekrar birbirlerine bulastirirlar mi veya cinsel hayatlarinı nasıl kontrol edebilirler?
-1 OS Browser
soydan uyanik, 26-10-2013 14:01:02, , Turkey
hocam merhabalar...hakkinizdaki olumlu dusuncelerden sonra bende size yazmak istedim ben azerbaycanda yasiyorum su anda ve aslen istanbulluyum yaklasik 1 ay once bagkur sigortalisi oldum siz bi hastaniza microcerrahi ameliyatinin sgk nin karsilamayacagini yazmissiniz bu o sebepten ameliyati sizde yaptirmak istiyorum mesajimi okuduktan bi 2 gun sonra aricam sizi hocam umarim rahatsiz etmem....
-1 OS Browser
ertunç öztoprak, 30-09-2013 19:41:42, hasta, Turkey
hocam 1bucuk yıllık evliyim benim varikoselim var .ameliyat diyolar .baska tedavi yöntemi varmı :size ulaşabilmem için calıştıgınız yerin acık adresini ve tlf rica ediyorum cvp bekliyorum
-1 OS Browser
Emre, 09-09-2013 15:01:31, Prostatit, Turkey
Merhabalar Hocam benim size sorum kronik prostatit ile üretra darlığının ayırıcı tanısı nedir hangi belirtilerden ayırabiliriz bir de enjeksiyon tedavisi ne durumda saygılar
-1 OS Browser
halil sese, 04-09-2013 20:18:17, Afyon, Turkey
Hocam yasım 24 cinsel ilişkilerimde Penis yeteri kadar sertleşmiyor zevkte alıyorum istekte var sabahları sertlesiyor zaman zamanda sertlesiyor ama ilişki sırasında sertleşme olmuyor yardımcı olun hocam.
5 OS Browser
kutsal karataş, 22-08-2013 19:39:43, istanbul, Turkey
Hocam ben 18 yaşındayım. Varikosel GR2 teşhisi kondu. Spermiogram testi yapılıyor. Hocam sonuçlar kötü çıksada hemen ameliyat olmam gerekir mi? Ben bu sene üniversite sınavına gireceğim. Ameliyatı yaza ertelesek olur mu? Şimdiden teşekkür ederim
5 OS Browser
serdar seri, 25-07-2013 06:37:39, aydın, Turkey
http://www.prostatitis2000.org/
http://api.ning.com/files/jVml9mcVfy2E0S2 SbcMqb7q4Et-LPxv1iB5pmVrp VqeUK2KY2PEOGsD6zaTVEpzR7 4q4mUsitxb4lZqL-dPJa62VlS dhwCQ9/GuerciniDrugInfilt ration.pdf
Sayın Hocam affınıza sığınarak size link gönderdim, değerli vaktinizi ayırıp incelerseniz,görüşleri nizi yazarsanız sevinirim.bu yöntemle romada%100 iyileşen 3 arkadaşımız var.dünyadaki farklı forumlardada iyileşeme sağlamış 100lerce insan var.Saygılarımla...
5 OS Browser
bahadır öztürk, 06-07-2013 09:52:16, , Turkey
merhaba hocam benim sorunum 3 yıldır devam eden idrarımı yaptıktan sonra damlama kasık bölgemde ağrı çay ,kahve acı tükettiğimde penisimde his kaybı ,kasılarak idrarımı yapmam, bununla ilğili doktora gittim muane ve tahliller sonucunda bana kronik prostatit olduğumu söyledi ve bana 1 haftalık antibiyotik ve 1 aylık alfa bloker verdi kullandım hiç bir değişiklik olmadı aksine daha kötü oldum tekrar gittiğimde bu hastalığın tedavisi olmadığı söylendi
-1 OS Browser
Arif Baran, 29-06-2013 10:25:57, Istanbul, Turkey
Hocam haseki huzur da misini hala muayene icin gelmek istiyorum. Kolay gelsin
-1 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 01-07-2013 21:15:04
oradan ayrıldım artık özel gelişim hastanesindeyim
bora erturk, 28-06-2013 22:14:01, hpv, Turkey
sayın LEVENT bey esım sureklı hastalanıyor gıtmedımız hastane kalmadı doktorlar basıklığın dusmus testlerde hpv var dedıler ıdraryolu ve vajınada ağrıları var devamlı gıttımız doktorlar devamlı hpv var aldara kullan kotulesınce gel dıyorlar sızlama ve ağrılara care bulamıyoruz napmamız lazım
5 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 01-07-2013 21:15:51
detaylı bir değerlendirilme yapılması gerekiyor
Pinpirik, 18-06-2013 08:41:03, , Turkey
Hocam şüpheli ilşkimden yaklaşık olarak 20 gün sonrasında Mavilabda hpv testi oldum micro array chip yöntemiyle yapıldı ve test sonucum negatif bu test yeterlimidir.
-1 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 01-07-2013 21:14:39
1 ay sonra tekrarlamanızı tavsiye ederim. HPV nin inkübasyon periyodu değişken olduğu için
Caner mengütay, 04-06-2013 20:48:38, , Turkey
Hocam sol grade 1 varikosel teşhisi kondu sperm testlerinde ileri hız çok düşük ameliyat olmam gerektiği söylendi ben klasik yöntemle diil de mikrocerrahi ameliyatı olmak istiyorum sgk ile anlaşmanız varmıdır bununla ilgili fiyat bilgisi rica edicem sizden bilgilendirirseniz sevinirim.iletişim kısmı boş olduğundan burdan yazmak zorunda kaldım.
-1 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 08-06-2013 17:01:32
sgk ile anlaşma var .ancak mikrocerrahi varikosel ameliyatını ödemiyor.gelirseniz bu konuda size yardımcı olurum.
özge cankurtaran, 23-05-2013 07:17:19, , Turkey
Rahatsızlığım buyunca gösterdiğiniz titizlikten, sağlığıma kavuşmam için her zaman sorularımı özenle cevaplandırmanızdan, kısacası ilginizden dolayı çok teşekkür ederim gerçekten
5 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 24-05-2013 21:34:53
rica ederim yardım edebildiysem ne mutlu bana
ali bakır, 22-05-2013 19:41:58, türkiye, Turkey
hocam saygılar. bende 3 yıldır varikosel var. van da yaşıyorum. size gelip ameliyat olmak istiyorum.bir arkadaşım size ameliyat olmuştu. hocam bu mikrocerrahi varikosel ameliyatı sonrası ne zaman işe dönebilirim.?
haftaya geleceğim.
5 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 24-05-2013 21:36:13
2 gün dinlendikten sonra işe dönebilirsiniz.
SEMA ÇAYCI, 22-05-2013 19:37:32, türkiye, Turkey
Hocam iyi akşamlar. Eşimde solda 2. derece varikosel var. çocuğumuz olmuyor. mikrocerrahi varikosel ameliyatı olmak istiyoruz size. bu ameliyattan sonra çocuğumuz olur mu doktor bey?
-1 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 24-05-2013 21:38:24
solda 2. derece varikosel ile birlike spermiogramda sperm sayı ve hareketleri düşük ise mikrocerrahi ameliyatı olmalısınız.hastaların %60-70 inde sperm parametrelerınde düzelme olmaktadır
İbrahim k., 24-04-2013 17:12:05, tekirdağ, Turkey
İyi günler;
Benim bir sorunum var sorun mu bilmiyorum ama penisim durduk yeter kalkıyor hiçbirşey yapmadan öylece sertleşiyor tv falan da izlemiyorum öylece kendiliğinden oluyor bir sorun mu var sizde?
5 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 26-04-2013 17:59:05
hayır bir problem yok
MURAT KARATAŞ, 19-04-2013 10:38:29, VARİKOSEL, Turkey
HOCAM MERHABA. BENİM SORUNUM SPERM TESTİ YAPTIRDIM BAZI ALANLARDA 2-3 HAREKETLİ OLMAK ÜZERE TOPLMADA 5-6 SPERM HÜCRESİNE RASTLANILDI.AMA SPERM VERDİĞİM GÜN RÜYALANMA YAŞAŞIM YANİ Bşldm AKABİNDE SPERM VERDİM VE DOKTORUM VARİKOSEL VAR DEDİ FAKAT EL İLE TESPİT ETMEDİ.SİZCE RÜYALANMADAN DOLAYI BU KADAR AZ OLMA İHTİMALİ VARMIDIR.ÇOCUK SAHİBİ OLMAYI İSTİYORUZ TABİ YARATAN NASİP EDERSE YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. GEREKİRSE MUAYENE OLMYA SİZE GELİRİM.KOLAY GELSİN.
5 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 22-04-2013 18:49:48
3 günlük bir cinsel perhiz sonrası tekrar spermiogram yapılması gerekiyor.Varikosel tanısı konduysa ve spermıogramınız bozuk çıktıysa mikrocerrahi varikosel ameliyatı olmanız gerekir.
hasan, 19-04-2013 05:46:22, istanbul, Turkey
Hocam öncelikle böyle bir soru cevap olanağı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben sorunum hocam 5 gün önce korunmasız olarak ilişkiye girdim fakat 3 gün kaslarımda ağrılar meydana gelmeye başladı bacak baldırlarım da şişkinlik hissediyorum sertleşme var eklemlerde ağrı el ayaklarımda hafif uyuşma var idrarımı yaparken hafif sızlama oluyor yardımcı olursanız çok mutlu olurum hocam saygılarımla.
5 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 19-04-2013 16:33:42
Geçmiş olsun. Sizde üretrit olabilir. idrarda yanma eklem ağrısı ile kendını göstermektedır.tedavisi mevcuttur.
BURAK KUT, 11-04-2013 10:16:19, , Turkey
Merhaba Levent Bey,

bir sorun olacaktı. Bir kız arkadaşım var ve elini her tuttuğum zaman farklı bir his ile birlikte penisinimden sıvı geldiğini hissediyorum.

Bu konunun nedeni ne olabilir ? Bilgi vermenizi rica edeirm
-1 OS Browser
gokhan bozkurt, 06-04-2013 09:23:34, penis, Turkey
merhbaa hocam benım osrunum bpenısımın kucuk olması ben bu olaydan dolayı pıskolojık sorunlarda yasmaktayım bazı dıger sebebolerde dahıl olmak uzere sorunlar yasıorum bana yarıdımcı olursanız sevınırım numaranını aldım zaten arıcam sızı ancak nasıl bı gelısım gosterebılırsınızz yardım edın ne olur
5 OS Browser
muratyuce, 01-04-2013 09:13:32, agrı, Turkey
mesane boynu darlıgı veya yüksekligi göbekte ve az altında agrı yaprmı
-1 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 01-04-2013 18:51:02
idrarınızı boşaltmada sorun yaşıyorsanız yapabilir. mesanenın devamlı dolu olarak kalması ağrı nedenıdır. ultrasonla rezıdu ıdrar tayını yapılarak bu durum saptanabilir
Selman, 30-03-2013 07:05:03, , Turkey
Hocam penis bölgemin üst tarafında siğil benzeri şeyler çıktı araştırdığım kadarıyla HPV denilen hastalık olduğunu anladım.
Bu hastalığın tedavisi varmıdır?Başkasına bu hastalığı geçirebilirmiyim.Bir kaç internet sitesindeki yazıda penis kanserine yol açtığını okudum.Sizce ne yapmalıyım.
5 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 30-03-2013 17:57:46
HPV cinsel yolla geçen ve bulaşıcı bir hastalıktır. Tedavisi mevcuttur. Siğillerin koter ile tedavi edilmesi gerekir.Ondan sonra bağışıklık sistemınızın desteklenmesıyle başarılı sonuçlar alınmaktadır
mustafa topçu, 26-03-2013 09:17:30, çatalca, Turkey
doktor bey ben 8 yıl kadar önce sol testisten varikosel ameliyatı oldum ama doktorum ne öncesinde ne de sonrasında spermiyogram yaptırmadı. 30 yaşındayım ilk defa bu testi çapada yaptırdım.Sonuçlarım: volüm:3.21 spermatozoa:38.000.000 total:121.980.000 ileri:%16 yerinde:%9 hareketsiz:%75 toplam hareketli:19.516.800 yuvarlak hücre:200.000 vitalite:%67 normal:%3 anormal:%97 baş:%86 boyun:%65 kuyruk:%21 TZI:1.77 bu sonuçlar ne anlama geliyor? teşekkürler
-1 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 26-03-2013 13:17:21
Merhaba. Sperm sayılarınız normal.Ancak sperm hareketlerinizde düşüklük söz konusu. Bu durumun nedenleri olabilir. Varikoselin nüks etmesi,ameliyatın yeteri kadar faydalı olamamış olabilir. konunun uzmanı bir üroloji doktoruna başvurmalısınız
Hasan, 19-03-2013 12:35:30, Tr, Turkey
Merhaba hocam oncelikle boyle bir soru cevap forum tarzinda sorularimizi cevapladiginiz icin tesekkur ederim. Benim sorunum genital bolgede bulunan kabartilarim var ve bunlarin hpv olup olmadigini ne sekilce anlayabilirim. Hangi yontemlerle yada hangi testlerle hpv olup olmadigi anlasilir?
-1 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 19-03-2013 15:23:30
Merhaba.Bahsettiğiniz kabartıların makroskopik görüntüsü bize onları siğil olup olmadığı konusunda ipucu verir. O kabartılardan örnek alarak patolojik inceleme yapılabilir.Burada virüsün dokuda yaptığı değişiklikler tanı koydurucu olduğu için hpv tanısı konur. Diğer şekilde kabartı örneklerinde hpv DNA sı aranır hpv dna testi denen bu testte hpv olup olmadığı anlaşılabilir. İsterseniz hpv nin hangi tip olduğunu da hpv DNA genotipleme denen test ile öğrenebilirsiniz.Geçmiş olsun
Mesut Vardar, 17-03-2013 09:43:03, , Turkey
Merhabalar hocam ben bı konu hakkında bilgi almak ıstıyorum.Ergenlik cagında testıslerımde beze vardı varıkosel var dedıler zamanla kaybolur dıyıp tedavı edılmedı.Su an testıslerımde fazla buyuk olmasada o bezelerden goruyorum acaba varıkosel mıdır ?
-1 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 18-03-2013 14:23:39
Merhaba. Varikosel testisteki toplardamarların genişleyip uzamasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Testislerde birtakım değişiklikler yaparak sperm fonksiyonlarında bozulmaya neden olur.Varikosel ilerleyici bir hastalıktır.Sizin sorunuzda ergenlik çağında size varikosel tanısı konmuşsa ,şu andaki sıkıntının varikosel olma ihtimali yüksektir. Çünkü varikosel bir kez ortaya çıktığında gerileyip kaybolan bir durum değildir. Bu sebeple vakit kaybetmeden bu konuda uzman bir üroloji doktoruna başvurup muayene olmanız gerekir. Doktorunuz varikosel tanısı koyarsa sizden spermıogram isteyecektir. Tahlil sonuçlarına göre operasyon kararı verilebilir. Mikrocerrahi varikosel operasyonu varikosel tedavisinde günümüzün altın standardıdır.Komplikasyon oranları çok az olup başarı oranları klasik ameliyata göre çok yüksektir. Geçmiş olsun
Sinan, 15-03-2013 07:45:03, , Unkown
Hocam penisimden akıntı geliyor doktor ilaç yazmıştı ama geçmedi sabahları kalktığımda oluyor genelde hangi testleri yaptırmalıyım sizce?
-1 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 18-03-2013 14:25:45
Merhaba.Bu durumda birçok hastalık olabilir. Belsoğukluğu(Gonore),No ngonokoksik üretrit,prostatit olma ihtimali vardır.Bazen de özellikle bekar erkeklerde gördüğümüz akıntı düzensiz cinsel yaşam ya da cinsel yaşamın olmaması durumunda gördüğümüz akıntıdır. Oluşan sekresyon dışarıya tahliye olamadığı için özellikle büyük tuvaletini yaparken ya da spontan olarak kendiliğinden gelen bir akıntıdır. İlaçla tedavisi yoktur bu akıntının.. Bu hastalara yapılan haftada en az 3 kez boşalma tavsiyesi yerıne getırılırse ortalama 1 ay sonra bu sorun düzelmektedir. Akıntısı olan bir hastadan üretral akıntı kültür ve antibiyogram,sperm kültürü,idrar tahlili,idrarda klamidya ve üreoplazma bakılması testleri istenirse tanı koyucu olur
Hpv16 ve beslenme, 12-03-2013 14:17:12, Xxx, Turkey
Hocam merhabalar hpv 16 sonucum pozitif cikti ve bir kac kez koter islemi gecirdim. Hpv ye karsi vucudumu direncli tutabilmek icin ne gibi beslenme aliskanliklari edinmeliyim hpv ile mucadele etmek icin nasil bir yol izlemeliyim. Simdiden tesekkurler cevaplariniz icin.
5 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 12-03-2013 15:29:03
Bununla ilgili bilimsel bir çalışma var. HPV 16+ kadınlarda folat eksikliği, neoplazi(CIN) gelişimini 5 kat artırdığı saptanmış.(butterworth-1992)..
Aynı şekilde A,C,E vitaminleri ve beta karotenlerin yüksek miktarda alımıyla servikal neoplazilerde azalma olduğu,vitamin C için bu oranın %60 lara , özellikle yiyeceklerle alınan doğal beta karotenlerde %50 lere ulaştığı bildirilmiştir. (brock 1988,slattery 1990) .dolayısıyla bu vitaminlerin özellikle doğal yollarla alınmasının HPV yi onun oluşturduğu riskleri azalttığı aşikardır. Sigara içmemenin hayati bir önemi vardır. sigara hpv nin bulunduğu dokularda lokal bağışıklığı sağlayan hücrelerin sayısını ve fonksiyonlarını azaltmaktadır. Dolayısı ile sigara içen hpv lilerin nüks ve ilerleme olasılıkları çok daha fazladır
Ahmet Arslan, 06-03-2013 17:42:45, İstanbul, Turkey
Hocam yeni siteniz hayırlı olsun.
5 OS Browser
Op.Dr.Levent TÜRK, 10-03-2013 19:54:01
teşekkür ederim
Üretici Angora 1.6.1 - İstatistikler